Preskoči na glavni sadržaj

Paradox "demokratskih" glava

Idem i jaaaa. NE TI NE!

Došao je tiho i ušao u legendu. Po svemu sudeći predsjedniku Josipoviću gori pod noktima. Žao mi ga pa sam danas u popodnevnim satima napisao jedno savjetodavno pismo i hitno poslao na Pantovčak. U njemu sam preporučio predsjedniku da čim prije uskoči  zadnjim nogama u kadu hladne vode jer da tako i prednje sporije gore. Svejedno, rekao sam mu da će to tek usporiti njegovo izgaranje, ali ga neće zaustaviti.

Auuuu, gori goriiiiii

Shvatio drug Ivo da je počelo odbrojavanje. Pa kad si to shvatio Ivo? Nakon punih pet godina? Ovo je nevjerojatno kako otužni likovi olako dođu na mjesto prvoga čovjeka države. Nakon punih pet godina spavanja Ivo se probudio. Kamo sreće da ni sada nisi. Držali bi te inteligentnom osobom koja je tu došla igrom slučaja, manevrom partije i manitog Sanadera. Povremeno bih se budio, uzviknuo ime druga Tite, posjetio neki od četničkih derneka i opet otišao na spavanje. Peta godina je izgleda došla prije očekivanog i u vrlo nezgodno vrijeme. Baš kad sam pomislio da je bistar i da se neće kandidirati on me neugodno iznenadio. Evo kaže da bi on mijenjao stvar. Sve bi on sve promijenio. Kad je dr.Željka Markić rekla da će referendumom prisiliti pijane vlastodršce na promjenu izbornog zakona i to uvodeći preferencijalno glasovanje, predsjednik je kao pomahnitao po Pantovčaku trzao glavom lijevo i opet lijevo govoreći kako je to nerealno i da se radi o osobnom nastojanju gospođe Markić da uđe u Sabor. Međutim, samo četiri dana nakon početka prikupljanja potpisa, predsjednik je ponovo počeo tresti glavom, ovaj put u desno pa opet u desno. Sad je i on za izmjenu izbornih pravila, pa i on podržava preferencijalno glasovanje. Prvi koraci u njegovu nastojanju već su vidljivi. Drugorazredni Hrvati tj. ove bedevije iz BiH i inače iz sijeta, koji dakako ne žive u Hrvatskoj osim kad dođe do rata, ali i onda ne žive već ginu za nju, njih bi u startu trebalo dovesti u red. Svakako u dulje nego li su do sada bili. Predlaže demokrat Josipović da bi ovi morali glasovati isključivo u diplomatskim predstavništvima. Jasno, do sad su zbog glasovanja putovali 300  a od sada bi 700 km. Do sad ih je izlazilo 1,5 % a od sad bi 0,4%. Ova bi se promjena dakako odnosila samo na nadolazeće predsjedničke izbore. Pravi potez po pitanju promjene izbornog zakona on bi kao stručnjak predložio strankama i Saboru tek u svom idućem mandatu.  
Kupka za politički neprovjetrene kandidate
Dragi moj predsjedniče, ne vjerujem više u tvoje možđane da bi išta korisnoga mogle poduzeti niti za svoju partiju a kamo li za moj narod. Da si preskočio ovu kandidaturu možda bi me naveo da pomislim kako si pametan ali ovako, odgovorno tvrdim ti si najneurotičniji predsjednički lik svijeta i okolice. Ovo je doktore tvoj prvi i posljednji mandat. Kako je suditi po najavama tvojih protukandidata na regiju ti nitko više ne računa a i ministrica vanjskih poslova poslije ovog referenduma ne ulazi u Sabor jer izborni prag je 3%.


Skoro pa bravo 


Moram priznati da me je ministar Mornar ugodno iznenadio kad je već nakon dva dana svoga "ministriranja" pokazao da ima volju razgovarati sa svima a i sa crkvenim predstavnicima ne vlasti. Konačno netko normalan, konačno zamjena konja za čovjeka. Danas me osupnuo sa svojom "izbrušenom" izjavom kako je ovo sekularna država ali da svejedno ateisti na Tijelovo ne mogu dobiti državne usluge zbog neradanog dana. Istina, naši su ateisti stvarno zakinuti. Zbog njih 39 među kojima je i naš agnostički predsjednik cijela bi se nacija trebala okrenuti naglavačke. Čak i škola u koju je ravnatelj stavio Gospu u hodnik mora je ograditi bodljikavom žicom, valjda da joj ne bi palo na pamet prošetati hodnicima i podučavati vjeronauk. 
Ministar koji se ne da uspoređivati sa Jovanovićem
S pravom

To nema veze što su u školi svi vjernici, Gospa smeta onima sa Zagrebačkog Iblera. Ovako nabrušeni elektrotehnički mozgovi očito ne mogu shvatiti da demokracija vrijedi za sve jednako a ne za neke jednakije. Vrhunac današnjeg umovanja je njegova izjava da  je NOB po njemu savršen izuzev Bleiburga. Da je bio tko pametan ili kojim slučajem Hrvat pa da ga je upitao što ima protiv NDH osim rasnih zakona i logora u Jasenovcu on bi zasigurno dao suvisao odgovor. Pa dragi moj demokratični ministre, na Bleiburgu je pobijeno pola milijuna tvog naroda, pa da je tzv. NOB pet godina guzicu lizao narodu poslije hranjenja to je za smrtnu presudu pokretu i svakoj ideji koja se na njega oslanja. Ali ok, sad mi je bar jasno da budale nisu imale koga od svojih "čistunaca" pa su ugurali tebe a ti se jadan ne snalaziš baš najbolje u povijesnoj i pravnoj zbiljnosti.  Ima vremena neka ti bude sa srećom. 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

"Dragi antifašisti"

"Dragi antifašisti", neka vam je sretan vaš prokleti dan "antifašizma"! Jutrom vam se budila sjećanja na "čast" koju ste po nadahnuću velikog vođe izvršavali a u zahvalu od njega dobivali tek ozareni smiješak pobjednika. I sjetili se tako svakog svoga dana i noći kojeg podijeliste sa svojim narodom zatečenim po svojim kućama, crkvama, bolnicama, poljima i gdje god ste ih sustizali. Pletenice djevojaka koje ste žive  zatrpali u Barbarin rov Jutarnja vam kava otvarala vidike savjesti i kroz nju, tu malu crnu kavicu, gledali u dubine nebrojenih jama u koje ste bacali tolika Božija stvorenja i to samo zato jer se Boga svoga ne odrekoše, jer ljubljaše svoju Domovinu i ne pristajaše uz bolesnu ćud  vašeg bozboštva.  Sjećanja vam kava vraćala na silovane djevojke i majke, mučene očeve i sinove kojima ste posljednji put gledali u oči kada ste im pucali u glave. Ubili ste ga jer se molio za vaše duše Kad god ustajali iza svoga stola i pogled

ANTO, skini kapu!

Anto, skini kapu! Antifašizam Smrt je odnosila svoj danak i noću i danju. Gledali  smo je u oči već danima i u očaju je iščekivali kao da će nam s njom naše muke prestati. Osjećao sam da tu više nema nade. Jedino što mi se vrtilo po glavi je misao da nikad više neću ugledati ćaću i mater i najmlađeg brata. Majko moja mila što nam to rade – budila su me pitanja iz trn u tren. Ovo nisu ljudi, ovo nije ni likom ni naličjem Bog stvarao. Ovo su djeca samoga Vraga. (Ovo je ulomak iz svjedočanstva jednog od dvadesetak nesretnika koji su preživjeli ulazak i izlazak iz antifašističkog pakla) Kada smo ušli u Hrvatsku, a bilo je to negdje iza 05 u jutarnjim satima, rekoše da se ponovno pregrupiramo jer ćemo u kolonu primiti još jednu skupinu od stotinjak bandita koji će nam praviti društvo. Zasukali smo svoje lijevo krilo kolone u kojoj je po mojoj slobodnoj procjeni bilo oko 3 500 – 5 000 ljudi i stali sa desne strane ceste. Čekali smo. Iz daljine se čula pucnjava. Činilo mi s

Pravac "Padre PIO" - I DIO

Pravac Padre PIO, pajdi bez premca Mislio sam da će i to biti još jedna klasična vidokolica. Sjedni u auto, malo zastani, zaviri ovamo, onamo, nešto snimi, dobro pojedi i baš me briga. Kad ono, ni po babi ni po stricu već po pajdinomu planu.   Mi krenuli k njemu, a on nas odveo na još važnija mjesta. Bilo nas je pet, tri jadna muška i dvije žene.  Manji smo dio karizmatske molitvene zajednice Novo rađanje. Pravac kretanja smo nazvali    Padre Pio.  Nekako nam je sjeo u srce i morali smo ga malo ćirnuti u Italiju. Brodom do Ancone. Ništa posebno. Valjaj se po nekakvim podmetačima, brodskim klupama i priželjkuj da što prije svane. I konačno, kad smo prebrodili Jadran, jutro nas probudi s pogledom na doista veliku morsku luku.  Nismo se  zadržavali. Sjednemo u našeg četverokotačnog magarca i krenemo dalje. Cilj je San Giovanno Rotondo.  Na autoputu malo više prometa nego na našem (kad su ljetne kolone). Putujemo i rekao bi da primjećujemo ono zbog čega se mi Hrvati možemo prilič