Preskoči na glavni sadržaj

Obračun u kaljuži vremena


Kažu da je mržnja najgore stanje ljudskoga bića. Međutim, da je prezir još gore stanje, govori  naše društvo u kojem se pokušaj dolaska do istine naziva idiotizmom a prozivanje zbog političkog smećarstva naziva govorom mržnje, a dokaz o izdaji jednostavno prešućuje.  Svjedoci smo hvala Bogu nedavnog izlaska knjige dr. Zdravka Tomca pod nazivom „Crveni predsjednik“ u kojoj je jasno i bez zadrške do u detalje opisao djelovanje Ive Josipovića kao legalnog ali ne i legitimnog predsjednika RH. Od početka do danas više nego jasno je prikazao karakter njegova veličanstva. Kao nekoć što je Aralica ušao u pokvarenu duši Stjepana Mesića tako je i Tomac izradio profil Ive Josipovića iz čega se razvidno izčitava njegova zla ćud i podlost svakog političkog poteza. Izopačenost, kaže Tomac, koju je nasljedio od oca boljševika.

Izišla knjiga akademika Aralice pod nazivom „Mentalni komunist“.  Promovirana diljem Hrvatske, na stotine mjesta, rasprodana na tisuće primjerka. Ali čemu? Na stotine ukazanih kriminalnih djela od strane Mesića, Državno odvjetništvo šuti, policija šuti a šuti bogme i Mesić. Pa jesmo li mi to postali mrtve duše?

Knjiga „Crveni predsjednik“ na još žešći način ukazuje na svu bešćutnost jednog uljeza na predsjedničkoj stolici, koji svoju podlost iznaša iz krila vlastitog oca Ante i koji svakim svojim trenutakom nastoji oduševiti  neprijatelje hrvatskog naroda. Tomac prepričava sav jad čovjeka koji se predstavlja kao uglađeni gospodin iz Zagrebačke četvrti a zapravo pokazuje da se radi o političkom kriminalcu i izdajniku vlastitog naroda.  I opet, šuti policija, Državno odvjetništvo a bogme i crveni predsjednik.

Mislio sam da je kruna obračuna koja bi mogla preliti čašu i natjerati institucije na djelovanje etička presuda HNES-a (Hrvatsko nacionalno etičko sudište) u kojoj se kroz petnaestak detaljnih točaka jasno iznose dokazi i Ivu Josipovića osuđuje za veleizdaju. Zamislite. Opet je zavladala šutnja. Progovorio je tek Ivo promrmljavši kroz zube šetajući preko zagrebačkog Doca – ma luđaci.
Osuđen za veleizdaju

Večeras je, samo četiri dana prije drugog kruga za presjedničke izbore održana promocija knjige našeg novinara Vjekoslava Krsnika „Ivo Josipović – kronologija izdaje“ u kojoj je iznešeno preko stotinu podataka iz kojih je razvidno da Ivo Josipović nije slučajnost vremena i prostora već da se radi o cijelom mehanizmu u kojem je Ivo „tek“ prvi poslušnik sa jasnim ciljem provedbe SANU-ova Memoranduma 2.  Užas, ali izgleda da se na tom ne namjerava stati jer se najavljuju još gore objave, još detaljnijih Josipovićevih razvalina.

U pravnim i demokratskim društvima, da ne kažem državama,  na ovakve izjave ili još gore, cijelom nizu tiskanih knjiga dan bi se pretvorio u mrklu noć sve dok se ne bi razjasnili navedeni odnosi i optužbe. Ne, kod nas toga nema. Šutnja je najbolji način obrane. Odgovori li se iti jednom riječju, pa tko će to sve moći opravdati? Krene li se sa hapšenjem i to najviše rangiraih intelektualaca društva, sve bi moglo završiti na sudu. Na sudu se iznose dokazi. Jadne li muke koja šutnjom čeka smiraj u zaboravu.

Neka svi šute, neka i nebo i zemlja za vijeke zašute, ti Ivo ne možeš šutiti. Duboko u duši svjestan si svoje krivnje i polako se počinješ znojiti. Tvoj znoj kojim zaudaraš jest zapravo vrisak tvoje savjesti mada se nikad pokajati nećeš. Ali, ni to nije važno.  Mi ćemo te svejedno osuditi. Mi. Narod. HRVATI. Osudit ćemo te za veleizdaju. Kad? Ne znam. Za početak ćemo te gurnuti s političkog trona. Ti ćeš vjerojatno biti prvi i posljednji predsjednik koji će ući u povjest hrvatskoh predsjednikovanja koji će odraditi samo jedan mandat. Na tvoju žalost a narodu na zadovoljštinu, pisat će:“ U samo jednom mandatu napravio je desetke izdaja, proglašen je veleizdajnikom i bio je predsjednik u samo jednom mandatu“.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

"Dragi antifašisti"

"Dragi antifašisti", neka vam je sretan vaš prokleti dan "antifašizma"! Jutrom vam se budila sjećanja na "čast" koju ste po nadahnuću velikog vođe izvršavali a u zahvalu od njega dobivali tek ozareni smiješak pobjednika. I sjetili se tako svakog svoga dana i noći kojeg podijeliste sa svojim narodom zatečenim po svojim kućama, crkvama, bolnicama, poljima i gdje god ste ih sustizali. Pletenice djevojaka koje ste žive  zatrpali u Barbarin rov Jutarnja vam kava otvarala vidike savjesti i kroz nju, tu malu crnu kavicu, gledali u dubine nebrojenih jama u koje ste bacali tolika Božija stvorenja i to samo zato jer se Boga svoga ne odrekoše, jer ljubljaše svoju Domovinu i ne pristajaše uz bolesnu ćud  vašeg bozboštva.  Sjećanja vam kava vraćala na silovane djevojke i majke, mučene očeve i sinove kojima ste posljednji put gledali u oči kada ste im pucali u glave. Ubili ste ga jer se molio za vaše duše Kad god ustajali iza svoga stola i pogled

ANTO, skini kapu!

Anto, skini kapu! Antifašizam Smrt je odnosila svoj danak i noću i danju. Gledali  smo je u oči već danima i u očaju je iščekivali kao da će nam s njom naše muke prestati. Osjećao sam da tu više nema nade. Jedino što mi se vrtilo po glavi je misao da nikad više neću ugledati ćaću i mater i najmlađeg brata. Majko moja mila što nam to rade – budila su me pitanja iz trn u tren. Ovo nisu ljudi, ovo nije ni likom ni naličjem Bog stvarao. Ovo su djeca samoga Vraga. (Ovo je ulomak iz svjedočanstva jednog od dvadesetak nesretnika koji su preživjeli ulazak i izlazak iz antifašističkog pakla) Kada smo ušli u Hrvatsku, a bilo je to negdje iza 05 u jutarnjim satima, rekoše da se ponovno pregrupiramo jer ćemo u kolonu primiti još jednu skupinu od stotinjak bandita koji će nam praviti društvo. Zasukali smo svoje lijevo krilo kolone u kojoj je po mojoj slobodnoj procjeni bilo oko 3 500 – 5 000 ljudi i stali sa desne strane ceste. Čekali smo. Iz daljine se čula pucnjava. Činilo mi s

Pravac "Padre PIO" - I DIO

Pravac Padre PIO, pajdi bez premca Mislio sam da će i to biti još jedna klasična vidokolica. Sjedni u auto, malo zastani, zaviri ovamo, onamo, nešto snimi, dobro pojedi i baš me briga. Kad ono, ni po babi ni po stricu već po pajdinomu planu.   Mi krenuli k njemu, a on nas odveo na još važnija mjesta. Bilo nas je pet, tri jadna muška i dvije žene.  Manji smo dio karizmatske molitvene zajednice Novo rađanje. Pravac kretanja smo nazvali    Padre Pio.  Nekako nam je sjeo u srce i morali smo ga malo ćirnuti u Italiju. Brodom do Ancone. Ništa posebno. Valjaj se po nekakvim podmetačima, brodskim klupama i priželjkuj da što prije svane. I konačno, kad smo prebrodili Jadran, jutro nas probudi s pogledom na doista veliku morsku luku.  Nismo se  zadržavali. Sjednemo u našeg četverokotačnog magarca i krenemo dalje. Cilj je San Giovanno Rotondo.  Na autoputu malo više prometa nego na našem (kad su ljetne kolone). Putujemo i rekao bi da primjećujemo ono zbog čega se mi Hrvati možemo prilič